Hakkımızda
Nasıl Başladık?
2015 yılında, korkunç bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan cinayetinin ardından, bir grup iş insanı olarak; konunun uzmanları ile birlikte bir hareket başlatmaya karar verdik. Şiddetin, ihmalin ve istismarın her türlüsüne sadece karşı çıkmayıp, önlemeye de çalışarak; toplumsal ve bireysel sağlığa katkıda bulunmayı amaç edindik.
Yıllar içinde önemli aşamalardan geçti hareketimiz. Geçtiğimiz 7 yılda pandemiye rağmen kat ettiğimiz mesafe bizim için bu yolda kurumsallaşma gereği ve gelecek için ümit kaynağımız oldu. “Günyüzü görelim, Günyüzü göstermek için var gücümüzle çalışalım” ilkesiyle harekete geçtiğimizden, derneğimizin adını da bizi en kısa ve öz şekilde tanımlayacağına inanarak ‘Günyüzü’ koyduk.
Günyüzü Hareketi Olarak Biz
- Bir problem varsa, çözümünün de olduğu inancındayız.
- Önleyici ve koruyucu çözümlerle toplumsal dönüşümün sağlanacağı ve bu dönüşümün; kadın-erkek, birey-kurum ve uzman-duyarlı vatandaş elbirliğiyle hayata geçeceğinin farkındayız.
- “Sağlıklı bireylerin, sağlıklı çocuklar büyütmesi” amacındayız. Bu amaçla, başarısı kanıtlanmış eğitimlerle; ebeveyn ve çocukların gelişimini desteklemek ana misyonumuz.
- Uzun ve ince bir yolda olduğumuzu ve bizi zorlukların beklediğini biliyoruz. Ancak biz, her kazanımın bir hayat olduğuna inanan bir oluşumuz. Bu nedenle, adım adım, kişi kişi ve hane hane ilerleme azmindeyiz. Lao Tzu’nun dediği gibi “Binlerce kilometrelik yol, tek bir adımla başlar”.
Eğitimlerdeki Yaklaşımımız;
- Dönüşüm odaklı olmak.
- Yargılamamak, koşulsuz kabule hazır olmak.
- Farkındalık oluşturarak davranışı dönüştürmek.
- Toplumun geleceğine yönelik yarar sağlamak.
- Ebeveynin özgüvenini artıracak ve kendisini iyi hissetmesini sağlayacak bir yaklaşım sergilemek.
- Koçluk bakış açısıyla davranışları gözlemlemek ve olumlu geribildirimler vermek.
Programlarımız
- Kalıcı ve davranışsal değişiklik yaratacak anne ve baba eğitimleri.
- Özel olarak gençler için yapılandırılmış programlar.
- Meslek grupları için; toplumsal şiddeti engelleme ve adaleti sağlamakla ilgili grup eğitimleri.
- “Çocuk anneler”, mülteciler ve hapishanelerdeki anneler gibi dezavantajlı gruplara yönelik programlar.
Katma Değerlerimiz
- Sağlıklı bireyden sağlıklı topluma ilkesiyle, bu dokunun oluşması ve çoğalması için çalışırken; kurumsal dünyayı da bu oluşumun bir parçası olmaya teşvik ediyoruz.
- Konuları, birçok kültürlerde başarısı kanıtlanmış metodolojilerle ele alırız. Uzmanlarla birlikte, yukarda saydığımız programların ülkemizde yaygınlaştırılması için çalışırız.
- Daima, önleyici ve koruyucu yaklaşımlara öncelik veririz.
- Konunun uzmanı kişi ve kurumlarla stratejik ortaklıklar yapar, akademik yayınları destekleriz.
- Anne-baba-çocuk eğitimi ve iletişimini gebelikten itibaren ele alırız. Güvenli ve bilinçli yaklaşımlar geliştiren, çocuğa nasıl yaklaşması ve iletişim kurması gerektiğini bilen anne ve babaların; böylece sağlıklı bireyler yetiştirmesini destekleriz.
Sayılarla Biz