Prof. Dr. Tolga Dağlı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Prof. Dr. Tolga Dağlı, 1981 yılında Çocuk Cerrahisi, 2011 yılında Çocuk Ürolojisi uzmanı oldu. 1989 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalını kuran Prof. Dağlı, 2004 – 2007 yılları arasında aynı fakültenin dekanlığını yaptı.

Prof. Dr. Dağlı, çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi uzmanlık dallarında çok sayıda bilimsel araştırmalar üretmesi yanında, çocuk cerrahisi uzmanlık eğitiminin yapılandırılmasında da çalıştı. Avrupa Birliği Çocuk Cerrahisi Uzmanlık Sınav Boardu Yönetim Kurulunda görev aldı.

Prof. Dağlı, tıpta uzmanlık alanlarının yanı sıra 2000 li yıllardan başlayarak çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi ve anne baba eğitimleri konularında da çalışmaktadır. Prof. Dağlı, 2009 yılında kurulan Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği’nin (ÇOKMED- http://www.cokmed.net ) başkanlık görevini sürdürmekte olup 12 üniversitemizde çocuk koruma uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulmasında aktif rol almış, 2012-2019 yılları arasında Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezinin Müdürlüğünü yapmıştır.

Prof. Dr.Tolga Dağlı, uluslararası bir olumlu ebeveynlik programı olan “Mellow Parenting” programlarının eğiticisi olup bu programın Türkiye’de  yaygınlaştırılması ve yeni uygulayıcıların yetiştirilmesi için çalışmaktadır.